Rollo Residence: Colour Study

4 03 2012

Kitchen: The pale yellow walls kept the area bright but the clients wanted a livelier colour in the space. I suggested a multi-shaded green backsplash by the stove as an economical but effective accent.


Sitting Area: As this room is open to the kitchen, I suggested the clients to paint the walls a shade of green that would be picked up in the kitchen backsplash and tie these two spaces together, helping them achieve their desire for more colour and character on the first floor.

Dining Room: Although the mauve chosen for this space is a beautiful colour, the minimal amount of natural light in this space made it quite a dark room. I think painting the back wall a vibrant red and off-setting it with off-white, bone coloured walls would really open up the space and add a point of visual interest to the room. To further accent that wall, the clients could mount a shelf resembling a mantle and prop a large framed mirror above it. Changing the single pendant down-light to a long rectangular one suspended over the table will provide a lot more light and get rid of the dark corners in the room.

Second Floor Master Bathroom:The cabinets are in good condition and have vertical grooves running along the panels, which make for a subtle but charming pattern. All that needs to be changed are the outdated handles to modern stainless steel that can be easily found at home improvement stores or IKEA. For colour I suggest a light marine blue paint to complement the honey brown colour of the cupboards and the white countertop.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: